نکات مهم برای مراقبت از پای دیابتی ها | توصیه های مهم برای جلوگیری از زخم پای دیابتی ها
نکات مهم برای مراقبت از پای دیابتی ها | توصیه های مهم برای جلوگیری از زخم پای دیابتی ها

مراقبت از پای دیابتی:
احتمال ابتلا به مشکلات پا با دیابت بیشتر است زیرا می تواند به اعصاب شما آسیب برساند و جریان خون در پاهای شما را کاهش دهد. یکی از بهترین کارهایی که می توانید برای پاهای خود انجام دهید این است که سطح قند خون خود را کنترل کنید.  اگر قند خون شما به خوبی کنترل نشده باشد، ممکن است در پاهایتان احساس ضعیفی داشته باشید یا اصلا احساس نکنید. حتی ممکن است متوجه نشوید که آسیب جزئی دارید. دیابت همچنین می تواند پوست پای شما را خشک کند و باعث ترک خوردن پاشنه پا شود. خطر بزرگ عفونت است. میکروب ها یا قارچ ها می توانند به بریدگی ها یا شکاف های کوچک وارد شوند. وقتی دیابت دارید باید مراقب پاهای خود باشید. اگر فکر می کنید به عفونت مبتلا شده اید، فورا به پزشک خود اطلاع دهید. درمان اولیه می تواند از گسترش آن جلوگیری کند. و این باعث می شود که شما از مشکلات بزرگتر اجتناب کنید. مراقبت ضعیف از پا ممکن است منجر به قطع پا یا ساق پا شود. اگر به خوبی از پاهای خود مراقبت کنید، می توانید از بسیاری از مشکلات جدی مرتبط با دیابت جلوگیری کنید.
روزانه پاهای خود را بشویید و خشک کنید:
پاهای خود را تمیز نگه دارید. اما آنها را برای مدت طولانی خیس نکنید. این می تواند پوست شما را خشک کند. هر روز پاهای خود را چک کنید بین انگشتان پا را از نظر بریدگی یا قارچی که ممکن است باعث ایجاد پای ورزشکار شود، بررسی کنید. مراقب ناخن های روییده پا، میخچه و پینه باشید. اگر از کفش‌هایتان تاول یا زخم گرفتید یک جفت کفش متفاوت بپوشید.

هنگام ورزش مراقب باشید:
به طور منظم ورزش کنید تا جریان خون خود را سالم نگه دارید. سعی کنید بدن خود را حداقل 30 دقیقه در روز حرکت دهید. با کفش های راحت راه بروید و ورزش کنید. وقتی زخم های باز روی پاهای خود دارید ورزش نکنید. از پزشک خود بپرسید که چه نوع فعالیتی برای شما بهتر است.
از پاهای خود با کفش و جوراب محافظت کنید: هرگز با پای برهنه یا فقط با جوراب نروید. شما نمی خواهید روی سنگ ها، چوب ها یا تکه های کوچک شیشه ای که می تواند پاهای شما را برش دهد، قدم بگذارید. همیشه از پاهای خود با کفش، دمپایی با کف سخت یا کفش های مشابه محافظت کنید. 
کفش هایی با پاشنه بلند و نوک تیز نپوشید. از کفش هایی که انگشتان پا یا پاشنه شما را بدون محافظ می گذارند، مانند کفش های دم باز، دمپایی یا صندل خودداری کنید. آنها شما را در برابر آسیب و عفونت آسیب پذیر می کنند. جوراب های خود را هر روز عوض کنید. از الیاف طبیعی استفاده کنید: پنبه، پشم، یا مخلوط پنبه و پشم.  در صورت توصیه پزشک از کفش های مخصوص استفاده کنید. زمانی که کفش‌هایتان علائمی از ساییدگی نشان می‌دهد، مانند پاشنه‌هایی که از یک طرف ساییده شده یا آستری که پاره شده است، آن‌ها را تعویض کنید.
مطمئن شوید که کفش هایتان مناسب هستند:
آیا کفش شما خیلی باریک است؟ آیا پای شما در کفش گیر کرده است؟ اگر نوروپاتی ( آسیب عصبی ) دارید، ممکن است متوجه تنگ بودن کفش خود نشوید.

انتخاب های خوب کفش/ کفش های خیلی تنگ یا خیلی گشاد ممکن است منجر به تاول شوند. افراد مبتلا به دیابت باید کفش هایی بپوشند که دارای:
بسته شدن انگشتان پا و پاشنه پا ـ زیره بیرونی ساخته شده از مواد سفت ـ رویه چرم بدون درز داخل، بوم یا جیرـ به دنبال یک زیره بالشتکی برای جذب فشار باشید ـ کفش‌های بنددار را از روی کفش‌های کتانی انتخاب کنید، زیرا پشتیبانی بهتری دارند ـ داخل آن نرم و بدون مناطق ناهموار است حداقل دو جفت کفش داشته باشید تا بتوانید جفت ها را عوض کنید ـ 
کفش مناسب و باکیفیت لازم است، اما ممکن است بخواهید به پوشیدن جوراب دیابتی نیز فکر کنید. آنها می توانند:
جریان خون در پاهای خود را بهبود بخشید ـ پاهای خود را خشک نگه دارید ـ عفونت های قارچی را از پاهای خود دور نگه دارید ـ همه این موارد کمک می کند تا پاهای شما سالم و بدون آسیب باشد.
اگر دیابت دارید برای درمان یک مشکل جزئی پا صبر نکنید. آسیب ها و عفونت های پا را فورا گزارش دهید. دستورالعمل های پزشک و دستورالعمل های کمک های اولیه را دنبال کنید. به هر گونه بریدگی، خراش، خراش، تاول، میخچه یا پینه، حتی اگر کوچک باشند، توجه کنید. در صورت نیاز به درمان پزشکی به پزشک یا متخصص پا اطلاع دهید.
چه زمانی با پزشک خود صحبت کنید/ پزشک باید در هر ویزیت به پاهای شما نگاه کند. هنگامی که متوجه مشکلاتی از قبیل:
پای ورزشکار (ترک بین انگشتان پا) ـ ناخن های فرو رفته پا ـ افزایش بی حسی یا درد ـ انگشتان چکشی (زمانی که مفصل میانی انگشتان پا به طور دائم به سمت پایین خم شده است) ـ اگر پا، مچ پا یا انگشت پا متورم، قرمز، داغ در لمس، تغییر شکل یا اندازه، یا درد در هنگام حرکت دادن آن است، ممکن است دچار رگ به رگ شدن یا شکستگی شده باشید.


جهت خرید و قیمت ـ دیدن کفش های اورجینال و جدید مخصوص دیابتی ها اینجا کلیک کنید.
 

ارسال نظر
نام و نام خانوادگی:
Email:
وبسایت:
نظر:
Captcha