علائم شکستگی درشت نی (تیبیا) چیست؟ ـ نحوه ی تشخیص و درمان شکستگی درشت نی
علائم شکستگی درشت نی (تیبیا) چیست؟ ـ نحوه ی تشخیص و درمان شکستگی درشت نی

علائم شکستگی درشت نی ممکن است شامل موارد زیر باشد:
درد موضعی در یک ناحیه از تیبیا یا چندین ناحیه در صورت وجود شکستگی های متعدد ـ تورم ساق پا ـ مشکل یا ناتوانی در ایستادن، راه رفتن یا تحمل وزن ـ تغییر شکل پا یا طول ناهموار ساق پا ـ کبودی یا تغییر رنگ در اطراف استخوان ساق پا ـ تغییر حس در پا ـ استخوانی که از طریق پوست بیرون زده است ـ ظاهری شبیه چادر که در آن پوست توسط استخوان بالا می رود.
تشخیص شکستگی تیبیا: برای تشخیص شکستگی درشت نی، پزشک در مورد سابقه پزشکی فرد و نحوه وقوع آسیب می پرسد. آنها معاینه و آزمایشات تشخیصی را برای ارزیابی وسعت آسیب و اینکه آیا استخوان شکسته است انجام می دهند. این برای تعیین بهترین روش درمانی مهم است.

آزمایش های تشخیصی ممکن است شامل موارد زیر باشد:
اشعه ایکس برای گرفتن تصویر از استخوان درشت نی ـ اسکن توموگرافی کامپیوتری (CT) که اسکن CAT نیز نامیده می شود ، قوی تر از اشعه ایکس است و تصویری سه بعدی از استخوان ارائه می دهد. اسکن رزونانس مغناطیسی ( MRI ) برای تصویری دقیق از عضلات، رباط‌ها و استخوان‌های اطراف استخوان درشت نی‌ ـ اسکن MRI اغلب در صورتی استفاده می شود که سایر اسکن ها قادر به تشخیص مشکل نباشند.
نحوه ی درمان: اگر جراحی مناسب نباشد، ممکن است از گچ، بریس یا آتل برای درمان شکستگی درشت نی استفاده شود. درمان شکستگی درشت نی به عوامل متعددی از جمله سلامت کلی فرد در زمان آسیب، علت و شدت آسیب و وجود یا میزان آسیب به بافت های نرمی که استخوان درشت نی را احاطه کرده است، بستگی دارد. در موارد شدید، ممکن است جراحی برای اطمینان از بهبود مناسب استخوان لازم باشد. جراح ممکن است پیچ‌ها و صفحات فلزی را روی استخوان قرار دهد تا آن را در جای مناسب نگه دارد تا با حداقل آسیب طولانی‌مدت بهبود یابد. جراح همچنین ممکن است از میله هایی که در داخل استخوان درشت نی یا پین هایی که از طریق استخوان های بالا و زیر شکستگی قرار می گیرد استفاده کند. 

در مواردی که جراحی لازم نیست یا ممکن نیست، به عنوان مثال، به دلیل سلامتی یک فرد، پزشک ممکن است از درمان های زیر برای شکستگی استخوان درشت نی استفاده کند:
یک آتل یا گچ برای نگه داشتن استخوان در جای خود، از حرکت آن جلوگیری کرده و اجازه دهید تا بهبود یابد. آتل را می توان به راحتی برداشت و بنابراین گزینه درمانی انعطاف پذیرتری نسبت به روش های جراحی است. یک بریس کششی یا عملکردی که در موارد شکستگی های کمتر شدید برای ثابت نگه داشتن استخوان در حین بهبودی استفاده می شود. در بسیاری از موارد، فردی که دچار شکستگی استخوان تیبیا شده است به فیزیوتراپی و عصا یا واکر نیاز دارد تا به او کمک کند تا دوباره روی پاهای خود بازگردد.

 

جهت خرید و قیمت ـ دیدن کفش مناسب بیماری پا درد ـ شکستگی پا اینجا کلیک کنید.

ارسال نظر
نام و نام خانوادگی:
Email:
وبسایت:
نظر:
Captcha