نویسنده:دنیاکالا
۱۴۰۱/۴/۲۹
بازدید: ۷۸۸
آناتومی مچ پا ـ معرفی آناتومی کامل مچ پا همراه با توضیحات کلی هر اجزا
آناتومی مچ پا/ مچ پا مفصل بزرگی است که از سه استخوان تشکیل شده است:
1. استخوان ساق پا (درشت نی) ـ 2. استخوان نازکتر که در کنار استخوان ساق پا (نازک نی) قرار دارد ـ 3. استخوان پا که بالای استخوان پاشنه قرار دارد (تالوس) ـ برجستگیهای استخوانی (یا برجستگیهای) که روی مچ پا دیده و احساس میشوند، نامهای خاص خود را دارند:
1. مالئول داخلی که در قسمت داخلی مچ پا احساس می شود بخشی از قاعده استخوان درشت نی است.
2. مالئول خلفی که در پشت مچ پا احساس می شود نیز بخشی از قاعده استخوان درشت نی است.
3. مالئول جانبی که در قسمت بیرونی مچ پا احساس می شود، انتهای پایین نازک نی است.
مفصل مچ پا اجازه حرکت بالا و پایین پا را می دهد. مفصل ساب تالار در زیر مفصل مچ پا قرار دارد و امکان حرکت پهلو به پهلوی پا را فراهم می کند. رباط های متعددی (ساخته شده از بافت سخت و متحرک) مچ پای واقعی و مفاصل ساب تالار را احاطه کرده اند و استخوان های ساق پا را به یکدیگر و به استخوان های پا متصل می کنند.
شرایط مچ پا: رگ به رگ شدن مچ پا : آسیب به یکی از رباط های مچ پا، معمولاً در اثر چرخش یا چرخش تصادفی پا. توانبخشی آن می تواند از تبدیل شدن درد و تورم به یک مشکل طولانی مدت جلوگیری کند.
رگ به رگ شدن مچ پا بالا : رباط متصل به دو استخوان ساق پا (درشت نی و نازک نی) که رباط سندزماتیک نامیده می شود، آسیب می بیند. پیچ خوردگی زیاد مچ پا باعث درد و تورم مشابه پیچ خوردگی مچ پا می شود، اما ممکن است بهبودی طولانی تری طول بکشد.
شکستگی مچ پا : شکستگی در هر یک از سه استخوان مچ پا. بیشتر اوقات، استخوان های ساق پا (درشت نی یا نازک نی) شکسته می شود.
آرتریت مچ پا : در حالی که شایع نیست، استئوآرتریت، شایع ترین شکل آرتریت، می تواند مچ پا را تحت تاثیر قرار دهد.
آرتریت روماتوئید : یک شکل خودایمنی از آرتریت است که در آن بدن به بافت مفصلی حمله می کند و باعث التهاب، درد و تورم می شود. هر مفصلی از جمله مچ پا ممکن است تحت تاثیر روماتیسم مفصلی قرار گیرد.
نقرس : شکلی از آرتریت که در آن کریستال ها به طور دوره ای در مفاصل رسوب می کنند و باعث درد و تورم شدید می شوند. مچ پا ممکن است گاهی تحت تاثیر نقرس قرار گیرد.
آرتریت پسوریاتیک : این شکل از آرتریت که باعث تورم و درد می شود، با بیماری پوستی پسوریازیس مرتبط است. بسیاری از مفاصل، از جمله مچ پا، ممکن است تحت تاثیر پسوریازیس قرار گیرند.
آرتریت سپتیک : ناشی از عفونت های باکتریایی که ممکن است در مچ پا ایجاد شود، این شکل از آرتریت به سرعت ایجاد می شود و باعث درد شدید، تورم، تب و مشکل در حرکت مچ پا می شود.