چه چیزی باعث زخم پا می شود که خوب نمی شود؟
بدن شما توانایی منحصربفردی برای درمان خود دارد. هنگامی که آسیب می بینید، بدن شما بلافاصله شروع به بازسازی و ترمیم بافت آسیب دیده با سلول های تخصصی می کند. اما گاهی اوقات، برخی از شرایط سلامتی می تواند در این روند بهبودی اختلال ایجاد کند. شرایط رایج، مانند دیابت، عفونت و مشکلات گردش خون، بهبودی را برای بدن شما در هنگام زخمی شدن دشوار می کند. ممکن است متوجه شوید که زخم شما به کندی بهبود می یابد - یا اصلاً. این زخمهایی که به کندی التیام مییابند میتوانند در هر جایی ایجاد شوند، اما بهویژه در پاها شایع هستند. اگر زخمی در پا دارید که خوب نمی شود، ممکن است بزرگتر شده و در نهایت به زخم عمیقی تبدیل شود. زخمهای پا میتوانند خطر جدی برای سلامت کلی شما ایجاد کنند.
علل شایع زخم پا: بسیاری از زخمهای پا که به کندی بهبود مییابند با آسیبهای کوچکی شروع میشوند که پوست پا یا انگشتان پا را میشکنند. شاید در حین راه رفتن پا برهنه روی چیزی پا گذاشته اید یا ممکن است از یک جفت کفش جدید تاول زده باشید. هنگامی که پوست شکسته شود، در خطر عفونت و سایر عوارض زخم هستید. اصطکاک همچنین می تواند باعث ایجاد زخم پا شود. اگر پوست شما به طور مکرر روی جوراب یا کفش مالیده شود، به مرور زمان خراب می شود. در صورت داشتن بیماری دیگری مانند بونیون، میخچه یا انگشت چکشی ممکن است احتمال ایجاد زخم در اثر اصطکاک بیشتر باشد. آسیب های کوچک ممکن است در ابتدا مورد توجه قرار نگیرند. اما اگر به درستی بهبود پیدا نکنند، ممکن است بدتر شوند.
در صورت داشتن شرایط سلامتی خاصی، از جمله:
عفونت: در صورت آسیب دیدگی پا، عفونت می تواند روند بهبودی را مهار کند. انواع مختلفی از عفونت وجود دارد، که یک عفونت باکتریایی پوستی است که اغلب باعث درد، قرمزی و تورم می شود و یکی از دلایل رایج زخم های پا است که به کندی بهبود می یابند.
نوروپاتی: نوروپاتی محیطی یکی از عوارض شایع دیابت است. این باعث آسیب دائمی عصبی می شود و اغلب ابتدا پاها را درگیر می کند. نوروپاتی باعث از دست دادن احساس در پاها می شود، بنابراین ممکن است متوجه آسیبی نشوید یا آسیب موجود شروع به بدتر شدن کند.
بیماری شریان محیطی: بیماری شریان محیطی زمانی ایجاد میشود که شریانهایی که خون را از قلب شما حمل میکنند بیش از حد باریک شوند. کمبود خون به این معنی است که بدن شما نمی تواند به درستی ترمیم شود و ممکن است زخمی با کندی بهبود ایجاد شود.
شناسایی زخم دیر ترمیم: بسیاری از زخمهای پا از کوچکی شروع میشوند و ممکن است در ابتدا شناسایی نشوند. متأسفانه، هر چه زخم طولانیتر مورد توجه قرار نگیرد، ممکن است بدتر شود. به همین دلیل مهم است که علائم زخمهایی که به کندی بهبود مییابند را یاد بگیرید و بدانید که آیا در معرض خطر عوارض هستید یا خیر.
پاهای خود را به طور منظم معاینه کنید و به دنبال علائم آسیب باشید. زخمهایی که بهدرستی بهبود نمییابند، اغلب علائمی مانند زیر ایجاد میکنند:
زهکشی، مانند خون یا چرک ـ بوی بد ـ سرخی ـ بدتر شدن درد
اگر دیابت دارید، به یاد داشته باشید که حداقل سالی یک بار معاینه پای دیابتی را انجام دهید، حتی اگر زخم یا زخم پا ندارید. اتخاذ یک رویکرد پیشگیرانه می تواند به شما کمک کند از بدتر شدن آسیب عصبی و زخم هایی که به کندی التیام می یابند جلوگیری کنید.
جهت خرید و قیمت ـ دیدن کفش های اورجینال بیماری پا درد اینجا کلیک کنید.