درماتیت تماس با کفش چگونه به وجود می آید؟ ـ نحوه ی تشخیص بیماری درماتیت تماسی کفش ـ علائم درماتیت تماس با کفش
درماتیت تماس با کفش چیست و چگونه به وجود می آید: درماتیت تماسی کفش به عنوان تظاهرات پوستی روی پاها که در اثر پوشیدن کفش، چکمه و صندل ایجاد می شود، تعریف می شود. درماتیت تماسی کفش نوعی درماتیت تماسی آلرژیک است که اغلب به این دلیل رخ می دهد که پوست پاهای شما به مواد خاصی (آلرژن) موجود در کفش شما واکنش نشان می دهد. بسیاری از محصولات و مواد شیمیایی مختلف در تولید کفش استفاده می شود. آلرژی ممکن است به دلیل مواد شیمیایی موجود در موادی باشد که کفش از آن ساخته شده است، مثلاً چرم یا لاستیک، از چسب هایی که برای نگه داشتن کفش در کنار هم استفاده می شود.
درماتیت تماسی کفش باعث ایجاد: بسیاری از محصولات و مواد شیمیایی مختلف در تولید کفش استفاده می شود. آلرژی ممکن است به دلیل مواد شیمیایی موجود در موادی باشد که کفش از آن ساخته شده است، مثلاً چرم یا لاستیک، از چسب هایی که برای نگه داشتن کفش در کنار هم استفاده می شود، یا از تزئینات اعمال شده روی کفش.
پیشگیری از درماتیت تماسی کفش: اگر از درماتیت تماسی کفش رنج می برید، بهترین راه برای جلوگیری از هر گونه مشکلی، پرهیز از کفش هایی است که حاوی مواد حساسیت زا هستند. برخی از اقداماتی که می توانید برای کاهش واکنش های درماتیت تماسی کفش انجام دهید عبارتند از:
کنترل تعریق پا با استفاده از داروهای ضد تعریق ـ کفش های برنزه گیاهی بپوشید ـ کفی های لاستیکی را با کفی فوم، به عنوان مثال فوم یورتان جایگزین کنید ـ کفش ها را به طور منظم هوا دهید و آنها را با کیسه های دی متیل فومارات (DMF) در جعبه نگه ندارید.
علائم درماتیت تماس با کفش: درماتیت تماسی کفش معمولاً از سطح بالایی شست پا شروع می شود و به سطوح بالایی پا گسترش می یابد. درماتیت همچنین ممکن است در کف پا، کنار پاها و پاشنهها و ساقها دیده شود. علائم درماتیت آلرژیک تماسی ممکن است شامل تورم، قرمزی، تاول یا ترک در پوست، سوزش، خارش و درد باشد. آلرژی می تواند در مدت طولانی ایجاد شود زیرا پوست پا به طور مکرر در معرض آلرژن خاصی قرار می گیرد که در کفش وجود دارد. با این حال، حساسیت ناگهانی به یک ماده پس از ماه ها یا سال ها تماس غیرعادی نیست.
تشخیص درماتیت تماسی کفش: تشخیص درماتیت تماسی آلرژیک معمولاً با ترکیبی از شرح حال و معاینه فیزیکی، تظاهرات بالینی و تست پچ مثبت ایجاد می شود. با این حال، اغلب تشخیص درماتیت تماسی کفش دشوار است زیرا برخی از تشخیص های دیگر وجود دارد که باید رد شوند. این شامل:
عفونت باکتریایی ـ عفونت قارچی (تنه آ پدیس، پای ورزشکار) ـ درماتیت آتوپیک ـ درماتیت تماسی تحریک کننده ناشی از انسداد، رطوبت و اصطکاک ـ درماتوز کف پا نوجوانان ـ درماتیت تماسی آلرژیک ناشی از چیزی غیر از کفش (مانند پارچه جوراب، محصولات آرایشی).
درمان درماتیت تماسی کفش: تنها درمان قطعی درماتیت تماسی آلرژیک، شناسایی و حذف عامل متخلف است، و همه بیماران مشکوک یا تایید شده درماتیت تماسی آلرژیک باید در این مورد مطلع شوند. انتخاب کفش مناسب یکی از راه های تاثیرگذار واسه درمان است، کرم ها و پمادهای بدون نسخه حاوی استروئیدهای موضعی خفیف، مانند هیدروکورتیزون، ممکن است برای کمک به کنترل خارش، تورم و قرمزی استفاده شوند. در موارد شدیدتر، ممکن است نیاز به تجویز استروئید موضعی و همچنین داروهای آنتی بیوتیکی در صورت تاول زدن، دردناک شدن و عفونی شدن پوست باشد.
جهت خرید و قیمت ـ دیدن کفش های بیماری پا درد اینجا کلیک کنید.