آرتروز لگن چیست؟ ـ آرتریت لگن چیست؟ | علت، علائم، عوارض آرتروز لگن/ ران/ هیپ چیست؟ | مهم ترین علائم آرتروز لگن و ران
آرتریت هیپ، آرتروز هیپ، ران، لگن Hip Arthritis:
آرتریت هیپ Hip Arthritis آسیب غضروف مفصل ران است. این یک بیماری شایع است که می تواند دردناک باشد و در طول زمان بدتر شود و بر تحرک و کیفیت زندگی شما تأثیر بگذارد.
آرتریت مفصل ران چیست What is Hip Arthritis؟
آرتروز هیپ لگن یا ران به معنای زوال غضروف مفصل ران است. مفصل ران یک مفصل گوی و کاسه ای است که توپ در بالای استخوان ران (سر استخوان ران) قرار دارد. توپ توسط غضروف از سوکت (استابولوم) جدا می شود. غضروف به عنوان یک پوشش لغزنده بین توپ و سوکت عمل می کند که به توپ اجازه می دهد هنگام حرکت پا به آرامی سر بخورد و بچرخد. لابروم، غضروفی قوی که لبه بیرونی سوکت را می پوشاند، ثبات را فراهم می کند. هنگامی که غضروف لگن آسیب می بیند، و آسیب پذیر می شود. نازک شدن غضروف باعث تنگ شدن فضای بین استخوان ها می شود. در موارد پیشرفته، استخوان روی استخوان ساییده می شود و هر حرکتی می تواند باعث درد و سفتی شود. هنگامی که اصطکاک در هر نقطه ای بین استخوان ها وجود داشته باشد، می تواند منجر به خارهای استخوانی شود - رشد استخوان در لبه های استخوان که شکل آن را تغییر می دهد.
انواع و علل آرتریت، آرتروز هیپ/ استئوآرتریت هیپ:
استئوآرتریت یک بیماری دژنراتیو مفصل است، به این معنی که باعث آسیب تدریجی مفصل می شود. این شایع ترین شکل آرتریت مفصل ران است و می تواند مفاصل دیگر را تحت تاثیر قرار دهد. آرتروز هیپ معمولاً در اثر ساییدگی ناشی از افزایش سن ایجاد می شود و با گذشت زمان بدتر می شود. تجزیه غضروف منجر به درد و التهاب می شود. به عنوان مثال، اگر قسمتهای توپ و حفره مفصل ران کاملاً با هم قرار نگیرند (وضعیتی که منجر به گیرافتادگی لگن میشود )، ممکن است به یکدیگر ساییده شوند و در نهایت منجر به آرتروز شود.
مراحل آرتروز مفصل ران Hip Arthritis:
مرحله 1 : ساییدگی و پارگی جزئی مفاصل لگن و خارهای استخوانی جزئی، اغلب با درد کم یا بدون درد.
مرحله 2 : غضروف شروع به تجزیه شدن می کند و رشد خار استخوان اغلب در اشعه ایکس قابل مشاهده است. علائم شامل درد، ناراحتی و سفتی در لگن است. به این مرحله استئوآرتریت خفیف هیپ نیز گفته می شود.
مرحله 3 : غضروف شروع به فرسایش می کند و شکاف بین استخوان های ران باریک می شود. فعالیت های عادی مانند راه رفتن، زانو زدن یا چمباتمه زدن باعث درد و تورم می شود. به این مرحله استئوآرتریت متوسط هیپ نیز گفته می شود.
مرحله 4 : (شدیدترین مرحله): غضروف تقریباً از بین رفته است که باعث التهاب مزمن می شود. درد و سفتی تقریباً همیشه احساس می شود.
آرتریت روماتوئید لگن:
آرتریت روماتوئید (RA) یک بیماری ناشی از حمله سیستم ایمنی به بافت های سالم در مفاصل، از جمله لگن است. آر ای RA معمولاً ابتدا مفاصل کوچکتری مانند مچ دست و انگشتان را تحت تأثیر قرار می دهد و ممکن است تا زمانی که علائمی ایجاد نکند در لگن قابل توجه نباشد.
آرتریت پسوریاتیک لگن:
آرتریت پسوریاتیک نوعی آرتریت است که می تواند در افراد مبتلا به پسوریازیس ایجاد شود، یک بیماری پوستی خود ایمنی که همچنین می تواند باعث التهاب در مفاصل، از جمله لگن شود.
آرتریت هیپ/ آرتروز هیپ Hip Arthritis پس از ضربه:
آسیب یا ضربه به لگن، مانند شکستگی لگن، ممکن است منجر به ایجاد آرتریت در مراحل بعدی زندگی شود. ضربه هایی مانند زمین خوردن، آسیب های ورزشی و تصادفات رانندگی می تواند به غضروف آسیب برساند.
آرتریت هیپ Hip Arthritis به دلیل نکروز آواسکولار:
نکروز آواسکولار زمانی اتفاق می افتد که استخوان منبع خون خود را از دست می دهد و شروع به فروپاشی می کند. در لگن، نکروز آواسکولار ممکن است در سر استخوان ران (قسمت توپی مفصل ران) ایجاد شود.
عوامل خطر برای آرتریت هیپ Hip Arthritis:
سن ـ هر چه سن شما بالاتر باشد، احتمال ساییدگی غضروف مفصل ران بیشتر می شود.
اضافه وزن ـ اضافه وزن یا چاق بودن فشار بیشتری بر باسن وارد می کند.
جراحت ـ آسیب شدید، مانند شکستگی لگن یا پارگی لب، می تواند سال ها بعد باعث آرتروز شود.
استفاده بیش از حد ـ مشاغل و ورزشهایی که نیاز به حرکات فیزیکی تکراری دارند که بر روی مفصل ران فشار وارد میکنند، میتوانند خطر ابتلا به آرتروز را افزایش دهند.
جنسیت ـ زنانی که یائسه هستند بیشتر از مردان در معرض ابتلا به آرتروز مفصل ران هستند. آرتریت روماتوئید زنان را بیشتر از مردان تحت تأثیر قرار می دهد.
ناهنجاری های ساختاری یا رشدی ـ استخوانهای نامنظم تشکیلدهنده مفصل ران، مانند دیسپلازی هیپ و گیرافتادگی، میتواند منجر به استرس غیرطبیعی بر روی غضروف شود.
ژنتیک ـ برخی از شرایط خودایمنی که منجر به آرتریت مفصل ران می شود ممکن است در خانواده وجود داشته باشد.
سایر شرایط سلامتی افراد مبتلا به دیابت، کلسترول بالا، هموکروماتوز (سطح بالای آهن در خون) و کمبود ویتامین D بیشتر در معرض ابتلا به آرتروز هستند.
آرتریت مفصل ران چگونه تشخیص داده می شود؟
پزشک شما ممکن است از ابزارهای تشخیصی زیر برای تعیین اینکه آیا مبتلا به آرتریت لگن هستید یا خیر استفاده کند:
اشعه ایکس برای تعیین از دست دادن غضروف ـ اشعه ایکس همچنین خار استخوان و کیست را نشان می دهد که به دلیل آرتروز ایجاد می شود. معمولاً برای تشخیص آرتروز نیازی به ام آر آی هیپ نیست.
درمان آرتروز لگلن/ آرتریت لگن Hip Arthritis:
اصلاح فعالیت ممکن است به کاهش شعله ور شدن دردناک کمک کند. از فعالیت هایی که آرتریت مفصل ران را تشدید می کند، مانند دویدن، پریدن و سایر ورزش های پر فشار خودداری کنید. اصلاح شیوه زندگی ، مانند کاهش وزن، می تواند به کاهش استرس روی مفصل ران کمک کند. تمرینات فیزیوتراپی می تواند به بهبود قدرت لگن کمک کند.
جهت خرید و قیمت ـ دیدن کفش مخصوص انواع بیماری های آرتروز ـ آرتریت ـ بیماری آرتریت ـ آرتروز، کفش بیماری پا، پای صاف، خار پاشنه، دیابتی، کمردرد مدل زنانه و مردانه/ دخترانه و پسرانه به وب سایت دنیاکالا مراجعه فرمایید.