سوارکاری چیست…what is Equestrianism؟
اسبسواری اصطلاحی است که شامل تمام فعالیتهایی است که شامل اسب یا دیگر گونههای equus (مانند قاطر) میشود. سوارکاری Equestrianism شامل تمام رشتهها یا فعالیتهایی است که هنگام سوار شدن بر اسب در آنها شرکت میکنند، همچنین رشتهها یا فعالیتهای بدون سوار. رشته های سوارکاری معمولاً به دو دسته تقسیم می شوند: رشته های انگلیسی و رشته های غربی. به عنوان یک قاعده کلی، طبقه بندی انگلیسی یا غربی، نوع «تک» (تجهیزات) مورد استفاده در اسب را توصیف می کند. نوع تاک مورد استفاده آسان ترین عامل در تقسیم بندی رشته های انگلیسی و غربی است.
رشته های مختلف سوارکاری Equestrianism چیست؟
مسابقه بشکه ای (غربی):
یک رویداد رودئو که در آن یک اسب و سوار تلاش میکنند تا در سریعترین زمان با الگوی برگ شبدر در اطراف سه بشکه از پیش تعیینشده رقابت کنند.
برش (غربی):
یک رویداد سوارکاری غربی که در آن اسب و سوار بر توانایی آنها در جدا کردن گوساله از گله گاو و دور نگه داشتن آن برای مدت کوتاهی قضاوت می شوند.
لباس (انگلیسی یا غربی):
درساژ که از کلمه فرانسوی "تمرین" گرفته شده است، اغلب به عنوان هنر رقص بر روی اسب یا باله بر روی اسب توصیف می شود و اغلب با سبک آزاد اسکیت بازی مقایسه می شود.
استقامت (انگلیسی):
سواری استقامتی رویدادی است که در آن اسب و سوارکار یکسان در یک مسیر مشخص شده در حداکثر زمان مجاز مشخص با هم رقابت می کنند. برای موفقیت، رقیب باید از سرعت و استفاده کارآمد و ایمن از اسب خود در سراسر کشور آگاهی داشته باشد.
رویداد EVENTING (انگلیسی):
رویداد EVENTING اغلب به عنوان یک ورزش سه گانه سوارکاری توصیف می شود که دارای سه نوع آزمایش بسیار متفاوت در طول سه روز است. کراس کانتری Cross Country سرعت، استقامت و توانایی پرش اسب را آزمایش می کند.
شکارچی HUNTER (انگلیسی):
شکارچی HUNTER یک رشته مرتبط با پرش است که در آن اجراها به صورت ذهنی مورد قضاوت قرار می گیرند و فاکتورهای مختلفی از جمله سبک اسب، حرکت، تکنیک پرش و فرم (بسته به کلاس) در نظر گرفته می شود.
خم شدن قطب (غربی):
یک رویداد غربی زمانبندیشده که شامل یک اسب و سوارکار میشود که یک مسیر بافندگی یا مارپیچ را دور میلههای اندازهای که در یک خط چیده شدهاند، میدوند.
پولو/ چوگان POLO (انگلیسی):
یک ورزش گروهی که روی اسب در زمین چمن بزرگی انجام می شود که هدف آن گلزنی به تیم مقابل است. بازیکنان با راندن یک توپ کوچک سفید پلاستیکی یا چوبی به داخل دروازه تیم حریف با استفاده از یک پتک دسته بلند گلزنی می کنند.
رینینگ (غربی):
یک رویداد داوری که برای نشان دادن توانایی ورزشی یک اسب نوع غربی در یک میدان نمایش طراحی شده است. در رینینگ Reining، رقبا باید یکی از چندین الگوی تایید شده را اجرا کنند.
طناب زدن (غربی):
یک رویداد رودئو که شامل یک گوساله و یک سوارکار است. هدف از این رویداد زمانبندیشده این است که سوارکار با انداختن یک طناب به دور گردن، گوساله را بگیرد، از اسب پیاده شود، به سمت گوساله بدود و با تایپ سه پا در کنار هم در کمترین زمان ممکن، آن را مهار کند.
صندلی زین (انگلیسی):
سبکی از سواری در دسته سوارکاری انگلیسی که برای نشان دادن قدرت یورتمه سواری زیاد برخی از نژادهای اسب، به ویژه سادلبرد Saddlebred طراحی شده است.
پرش (شو جامپینگ) SHOW JUMPING (انگلیسی):
پرش یکی از سه ورزش سوارکاری المپیک است. مانند همه رشتههای سوارکاری، پرش نیز یک ورزش بیجنسیتی است که مردان و زنان به طور مساوی با یکدیگر رقابت میکنند. پرش مستلزم ترکیبی هیجانانگیز از مهارت فنی، کنترل و شجاعت است.
پنینگ تیمی (غربی):
هدف این است که سه عضو تیم سوار بر اسب، سه راس گاو با اعداد یکسان را از گله 30 گاو که در انتهای یک میدان قرار دارند جمع آوری کنند.
درمانی (انگلیسی یا غربی):
درمانی که در آن افراد ناتوان برای استراحت، ایجاد تون عضلانی، هماهنگی، اعتماد به نفس و رفاه سوار اسب می شوند.
تریل رایدینگ (انگلیسی یا غربی):
رویدادهای رقابتی وجود دارد که توانایی اسب و سوارکار را برای عبور از موانعی که معمولاً در مسیر پیادهروی یافت میشوند، مانند باز و بسته کردن دروازهها، عبور از نهرها و غیره آزمایش میکنند.
والوایتینگ VAULTING (سایر):
اجرای ژیمناستیک و رقص مانند حرکات موزیک بر روی اسب متحرک.
وسترن پیشور WESTERN PEASURE (غربی):
یک سبک غربی از رقابت که اسب ها را بر اساس آداب و رفتار و مناسب بودن اسب برای یک راه رفتن آرام و با سرعت جمع آوری شده و سرعت نسبتاً آهسته راه رفتن، همراه با حالت آرام و پاسخگو ارزیابی می کرد.
جهت خرید و قیمت ـ دیدن کفش و کتانی مدل های اورجینال زنانه و مردانه/ دخترانه و پسرانه در سبک های مختلف (دویدن، اسپرت، پیاده روی، تریل رانینگ، کوهنوردی) از برند های مختلف و معتبر در ایران و جهان به وب سایت دنیاکالا (همچنین جهت دیدن مقالات بیشتر به بخش وبلاگ/ مقالات) مراجعه فرمایید.