ووشو چیست What is Wushu (sport)؟
ورزش ووشو Wushu (sport) هم یک ورزش نمایشگاهی و هم یک ورزش تمام عیار برگرفته از هنرهای رزمی سنتی چین است. پس از سال 1949 در جمهوری خلق چین در تلاش برای ملی کردن هنرهای رزمی سنتی چین ایجاد شد. اکثر فرمهای مسابقه مدرن از هنرهای اصلی خود توسط کمیتههای منصوب شده توسط دولت شکل گرفتهاند. در دوران معاصر، ووشو Wushu (sport) از طریق فدراسیون بین المللی ووشو Wushu (sport) (IWUF) که هر دو سال یکبار مسابقات جهانی ووشو را برگزار می کند، به یک ورزش بین المللی تبدیل شده است. ووشو Wushu (sport) مسابقه ای از دو رشته تشکیل شده است: تائولو (فرم ها) و ساندا (اسپارینگ).
تائولو شامل الگوها و مانورهای هنر رزمی است که برای آنها رقبا بر اساس قوانین خاص مورد قضاوت قرار می گیرند و امتیاز می گیرند. این فرم ها شامل حرکات پایه (ایستادن، لگد، مشت، تعادل، پرش، جارو و پرتاب) بر اساس دسته بندی های کلی از سبک های رزمی سنتی چینی است و می تواند برای مسابقات تغییر کند تا نقاط قوت فرد برجسته شود. فرم های رقابتی دارای محدودیت زمانی هستند که می تواند از 1 دقیقه و 20 ثانیه برای برخی از سبک های خارجی تا بیش از پنج دقیقه برای سبک های داخلی متغیر باشد. ورزشکاران مدرن ووشو Wushu (sport) به طور فزاینده ای در حال تمرین تکنیک های هوایی مانند پرش های 540 و 720 درجه و ضربات هستند تا سختی و سبک بیشتری به فرم های خود بیافزایند. ووشو Wushu (sport) را میتوان تقریباً در تمام فیلمهای اکشن امروزی مشاهده کرد که توسط افرادی مانند جت لی Jet Lee، دانی ین و چاو یون فت و دیگران تبلیغ میشوند.
تاریخچه ووشو The History of Wushu (sport):
ریشه ووشو Wushu (sport) را می توان به انسان اولیه و مبارزه او برای بقا در محیط خشن در عصر برنز (3000 تا 1200 قبل از میلاد) و یا حتی قبل از آن جستجو کرد، مبارزه ای که منجر به توسعه تکنیک هایی برای دفاع در برابر حیوانات وحشی شد. انسان های دیگر استفاده از سلاحها در نهایت ریشههای تکنیکهای مبتنی بر سلاح ووشو Wushu (sport) را تشکیل داد، و مسابقات قدرت و تکنیک (مانند جیائودی، شکل اولیه کشتی چینی) توسعه سیستمهای مبارزه با دست برهنه را افزایش داد. از سلسله شانگ (تقریباً 1046-1556 قبل از میلاد) تا دوره کشورهای متخاصم (481-221 قبل از میلاد) ووشو Wushu (sport) روشهای تخصصی مبارزه مسلحانه و غیرمسلح را تکامل بخشید و سلاحهای پیچیدهای برای جنگ پدیدار شد. در این دوران، ووشو Wushu (sport) به عنوان وسیله ای برای دفاع شخصی و بهبود سلامت و همچنین سرگرمی در بین مردم عادی رایج شد.
فلسفه چینی باستان به طرز معروفی از فرهنگ سازی هنرهای ادبی و رزمی ("ون وو") حمایت می کرد. به سرعت به سال 495 بعد از میلاد، زمانی که معبد شائولین Shaolin Temple، که مدتها در سطح بینالمللی به عنوان سنگ محک سبکهای خاص ووشوی Wushu (sport) چینی شناخته میشد، در کوه سونگ شان برای راهب باتوئو ساخته شد، که دانشآموزانش از انجام تمرینات ووشو Wushu (sport) در اوقات فراغت خود لذت میبردند. نسلهای بعدی راهبان، چان (ذن) و کوان (هنرهای رزمی) را به چیزی که امروزه به نام شائولین کوان (شائولین ووشو Wushu (sport)) معروف است، ترکیب کردند. در طول دوره بعدی سلسله چینگ (1644 - 1911 پس از میلاد)، استفاده از سلاح های "سرد" نظامی شروع به کاهش کرد زیرا استفاده از سلاح گرم به تدریج در میان سربازان افزایش یافت. ووشو Wushu (sport) عمدتاً توسط مردم عادی انجام شد و تکنیکها و تمرینهای رزمی با ایدههای نظری و فلسفی رایج در میان مردم عادی ترکیب شدند. در حالی که این سبک ها عمدتاً در برنامه های رزمی ریشه دارند، به اصول بهداشتی و اخلاقی نیز اهمیت می دهند.
در اوایل قرن بیستم، تأسیس سازمانهایی مانند انجمن فرهنگ فیزیکی شانگهای جینگ وو، راه را برای توسعه ووشو Wushu (sport) به قلمرو ورزش عمومی هموار کرد. اجرای عمومی، تمرین و مسابقات رایج شد و باعث ترویج بیشتر تمرین ووشو Wushu (sport) شد. در سال 1923 بازیهای ملی ووشوی Wushu (sport) چین در شانگهای برگزار شد و در سال 1936 یک هیئت ووشوی Wushu (sport) چینی در بازیهای المپیک یازدهم که در برلین برگزار شد، نمایشی را انجام دادند. ووشو Wushu (sport) در دوران جمهوری خواهان و پس از تأسیس جمهوری خلق چین به پیشرفت خود ادامه داد. فرمت ها و قوانین مسابقات ووشو Wushu (sport) اجرا شد و روش ها و مواد آموزشی استاندارد شد و در سال 1985 اولین دوره مسابقات بین المللی دعوتی ووشو Wushu (sport) در شیان چین برگزار شد و کمیته تدارکاتی فدراسیون بین المللی ووشو Wushu (sport) (IWUF) تشکیل شد.
جهت خرید و قیمت ـ دیدن کفش و کتانی مدل های اورجینال زنانه و مردانه/ دخترانه و پسرانه در سبک های مختلف (دویدن، اسپرت، پیاده روی، تریل رانینگ، کوهنوردی) از برند های مختلف و معتبر در ایران و جهان به وب سایت دنیاکالا (همچنین جهت دیدن مقالات بیشتر به بخش وبلاگ/ مقالات) مراجعه فرمایید.