کاراته چیست What is Karate؟
کاراته Karate یک هنر رزمی ژاپنی است. اصل کلمه "کاراته" Karate چیست؟ «کارا» به معنای «خالی» و «ته» به معنای «دست» است. اصطلاح کاراته با هم به هنر مبارزه تن به تن بدون سلاح اشاره دارد.
کاراته Karate از کجا می آید؟
مانند بسیاری از هنرهای رزمی آسیایی، منشأ کاراته Karate باستانی است، اما کاراته Karate همانطور که امروزه شناخته شده و تمرین میشود نسبتاً جدید است. کاراته Karate را می توان به جزیره اوکیناوا ردیابی کرد، جایی که ساکنان آن یک سیستم مبارزه با مشت بسته به نام "te" را توسعه دادند. از آنجایی که ژاپن در سال 1609 سلاحها را در اوکیناوا ممنوع کرد، تکنیکهای جنگ با دست خالی همچنان تمرین و اصلاح میشد. این تکنیک ها اساس کاراته مدرن Modern Karate شد.
کاراته در ژاپن Karate in Japan:
کاراته Karate اولین بار در سال 1917 توسط گیچین فوناکوشی Gichin Funakoshi، بنیانگذار کاراته مدرن به ژاپن معرفی شد. تظاهرات فوناکوشی عموم مردم و ولیعهد هیروهیتو را تحت تأثیر قرار داد که برای هنر رزمی ابراز اشتیاق کردند. امروزه چهار سبک اصلی کاراته Karate در ژاپن وجود دارد که همگی بین سالهای 1928 و 1939 پایهگذاری شدند: وادو-ریو، گوجو-ریو، شیتو-ریو و شوتوکان. همه از اصول اولیه یکسانی استفاده می کنند، اما هر سبک تاکید متفاوتی بر تکنیک دارد.
اصول و تکنیک های اساسی:
تکنیکهای کاراته Karate عمدتاً روی ضربات دست تمرکز میکنند، اما از ضربات آرنج و زانو و همچنین برخی از تکنیکهای لگد استفاده میکنند. دانشآموزان دو روش کاراته Karate را تمرین میکنند: کاتا، مجموعهای از تکنیکهای حمله و دفاعی که در برابر حریف خیالی استفاده میشود، و کومیته، مبارزه با حریف با استفاده از تکنیکهای حمله و دفاع. فلسفه کاراته Karate بر تربیت صحیح ذهن و بدن، ساختن شخصیت و تمرکز بر اصولی مانند احترام، خودکنترلی و تمرکز تاکید دارد.
چرا کاراته Why Karate:
تمرین کاراته Karate فواید جسمانی بسیاری از جمله بهبود آمادگی جسمانی و هماهنگی را به همراه دارد. همچنین اعتماد به نفس را از یادگیری تکنیک های دفاع شخصی همراه با ایجاد نظم و انضباط و تمرکز بهبود می بخشد. به دلیل حجم مدارس و مربیانی که سبک های مختلف کاراته Karate را آموزش می دهند، مطمئناً مدرسه و فلسفه ای وجود دارد که برای شما و/یا خانواده شما مناسب باشد. برای کسانی که می خواهند به صورت رقابتی کاراته Karate را تمرین کنند، این هنر رزمی به لیست ورزش های المپیک پیوسته است. همه سبک های کاراته Karate تا زمانی که ورزشکار عضو فدراسیون جهانی کاراته Karate باشد پذیرفته می شود .
کاراته در دراز مدت:
بر خلاف سایر هنرهای رزمی، پیشرفت دانش آموز در سطح کمربند کاراته Karate می تواند بسیار کند باشد. دانش آموزان ممکن است فقط یک یا دو بار در سال کمربند بعدی خود را امتحان کنند و دستیابی به کمربند مشکی می تواند پنج تا ده سال طول بکشد.
تجهیزات لازم برای کاراته Karate:
یک لباس فرم سفید به نام gi مورد نیاز است. برای اسپارینگ و در حین مسابقه از تجهیزات ایمنی از جمله محافظ سر، دست ها، سینه، ساق پا و پاها استفاده می شود. (حفاظ دهان برای همه دانش آموزان و لیوان کشاله ران برای مردان اکیدا توصیه می شود.) اگرچه کاراته Karate بنا به تعریف یک هنر رزمی با دست خالی است، اما تکنیک هایی با طیف گسترده ای از سلاح ها مانند چوب بو، شمشیر، شلاق زنجیری، بادبزن و بسیاری دیگر نیز مورد مطالعه قرار می گیرند. کاراته Karate یک هنر رزمی است که برای مدت طولانی مورد مطالعه قرار می گیرد. برای کسانی که مایل به سفر هستند، مزایای جسمی و روحی به دست آمده ارزش آن را دارد.
تاریخچه کاراته The History Of Karate:
زمانی که سلاحها توسط نیروهای مهاجم ژاپنی ممنوع شده بود. این سبک به عنوان te (دست) شروع شد، سبکی که بومیان جزایر ریوکیو استفاده می کردند، و بعداً تحت تأثیر کنپو چینی قرار گرفت، که از طریق خانواده های چینی که پس از برقراری روابط تجاری بین چین و جزایر در اوکیناوا ساکن شدند، معرفی شد.
باورهای رایج کاراته Karate از کجا شروع شد:
در مورد منشأ دقیق کاراته Karate قبل از ظهور در اوکیناوا اطلاعات بسیار کمی وجود دارد، اما یک نظریه رایج بیان می کند که بیش از هزار سال پیش از هند آمده است و توسط یک راهب بودایی به نام بودیدارما (به ژاپنی "daruma") به چین آورده شده است. همانطور که افسانه آن را توصیف می کند، بودیدارما به شائولینسی رسید و شروع به آموزش ذن بودیسم نیز کرد، سبکی از بوکس معبدی که بر اساس تمرینات طراحی شده برای تقویت ذهن و بدن طراحی شده بود. صحت تاریخی این افسانه هنوز هم بحث داغ امروزی است.
جهت خرید و قیمت ـ دیدن کفش و کتانی مدل های اورجینال زنانه و مردانه/ دخترانه و پسرانه در سبک های مختلف (دویدن، اسپرت، پیاده روی، تریل رانینگ، کوهنوردی) از برند های مختلف و معتبر در ایران و جهان به وب سایت دنیاکالا (همچنین جهت دیدن مقالات بیشتر به بخش وبلاگ/ مقالات) مراجعه فرمایید.