
خطرات و عوارض کفش پاشنه بلند بر روی دیسک کمر
وزن بدن طی ایستادن در حالتی عمود از قاعده گردن به مفصل لگن و سپس پاها منتقل می شود. استفاده از کفشهای پاشنه بلند این حالت را بر هم می زند و این به خودی خود باعث تغییر بیومکانیک ( بیومکانیک را میتوان علم استفاده از اصول مکانیک در سیستمهای بیولوژیکی مانند انسان، جانوران، گیاه، اندام، یاخته (سلول) دانست) فشار روی ستون مهره ها و دردهای کمری می شود. البته مطالعات زیادی شده و این نتیجه به دست آمده که کفش پاشنه بلند اثری روی افزایش قوس کمر نداشته ولی با این حال چون تغییر بیومکانیک ایجاد شده باعث افزایش فشار کاری عضلات راست کننده ستون فقرات می شود و کمر درد به عارضه ای شایع در زنانی که کفش های پاشنه بلند می پوشند تبدیل می شود.
نشانه های دیسک کمر چیست؟
به طور میانگین افراد در طول زندگی خود حداقل یک بار کمردرد را تجربه میکنند. اما آیا هر کمردردی هشداری برای دیسک کمر است؟ اگرچه مهم ترین و نخستین نشانهی بیماری دیسک کمر، کمردرد است اما احساس درد در کمر به تنهایی دلیل محکمی برای ابتلا به این بیماری نیست.
پزشکان علاوه بر کمردرد علائم دیگری را نیز برای این بیماری برشمردهاند. از جمله مهمترین علائم دیسک کمر را میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
1- از بین رفتن عصب پا و احساس کرختی در انگشتان یا کل پا
2- گرفتگی متوسط تا حاد عضلات پا و کمر
3- بروز هرگونه تغییر در راه رفتن یا مختل شدن تعادل
چگونه کفش های پاشنه بلند باعث کمردرد می شوند؟
این که شما چه کفشی را انتخاب می کنید و کفش انتخابی چگونه از پای شما حفاظت می کند، تاثیر مستقیمی بر بدن شما می گذارد. در واقع زمانی که شما با پاهایتان حرکت می کنید، حرکت سایر اعضای بدن نیز تحت تاثیر قرار گرفته و تغییر می کند.
شاید شما به این مسئله فکر کنید که فاصله پاهایتان تا کمرتان به اندازه ای زیاد است که پاها نمی تواند سبب کمردرد شود. اما قطعا تجربه کرده اید که پوشیدن کفش نامناسب با چه سرعتی بر ایجاد درد در ناحیه کمر تاثیر گذار است.
تمامی اعضای بدن انسان با یکدیگر در ارتباط بوده و کوچکترین ناراحتی در یک جزء بدن سبب ایجاد درد در اعضای دیگر می شود. در نتیجه انتخاب یک کفش مناسب می تواند تاثیر به سزایی در پیشگیری از کمردرد داشته باشد.
کفش های پاشنه بلند
بر هیچکسی پوشیده نیست که کفش های پاشنه بلند به عنوان یکی از اصلی ترین و شایع ترین عوامل کمردرد به شمار می روند. با وجود هشدارهایی که هر ساله به جهت عدم پوشیدن چنین کفش هایی توسط سازمان بهداشت ستون فقرات جهانی داده می شود حدود 72 درصد از بانوان از این کفش ها استفاده می کنند.
شاید در نگاه اول کفش های پاشنه بلند شما را جذاب تر نشان دهد اما هر پاشنه با طراحی مناسب می تواند فشار شدیدی را به استخوان ها و مفصال شما وارد کند. علاوه بر این شما با پوشیدن کفش پاشنه بلند حرکت پاهای خود را به طرز چشمگیری محدود می کنید. محدود کردن حرکت پا در اینده نزدیک می تواند سبب بروز بیماری های مفصلی شود.
نکاتی برای خرید کفش مناسب جهت کاهش درد کمر و پا:
- اول کفش را بپوشيد، بعد بخريد. ممکن است اندازه پاها تغيير کند . براي خريد کفش حتما خودتان برويد و آن را در مغازه بپوشيد و امتحان کنيد و صرفا به خاطر اينکه کفشي اندازه کفش قبلی تان است، آن را نخريد.
- دقت کنید که کفشی که می خرید اندازه پایتان باشد. قبل از هر خرید، از شماره پای خود مطمئن شوید. بسیاری ، کفشی برای کودک خود می خرند که در واقع با آن بتواند تا سه سال راه برود و برایش کوچک نشود .
- به پنجه کفش دقت کنيد. پنجه کفش نبايد باريک و تيز باشد. انگشت ها بايد راحت بوده و روي هم قرار نگيرند. دقت کنيد انگشت شست به اندازه کافي جا داشته باشد و راحت بتواند حرکت کند. کفش نبايد آن قدر گشاد باشد که هنگام راه رفتن پاشنه پا از کفش بيرون بيايد .
- براي پاي بزرگتر کفش بخريد. در بعضي افراد اندازه هر دو پا کاملا يکي نيست و ممکن است يکي از پاها بزرگتر از ديگري باشد. براي پاي بزرگتر کفش بخريد و اگر لازم بود براي پاي کوچک تر از کفي استفاده کنيد.
- پهنای کفش را در نظر داشته باشید. پهنای کفش در زیبایی آن در پاهای شما بسیار نقش دارد. اگر پاهای شما خود پهن هستند، باید کفشی متناسب با آن بخرید تا به پاهایتان بیاید. ( کشورهای سازنده کفش معمولا این مورد را با W روی جعبه کفش نشان می دهند )
- جوراب های مختلفی را با خود داشته باشید و کفش را با آنها امتحان کنید. جوراب در نمای کفشی که می پوشید بسیار تاثیر دارد . برای مثال کفش اسپرت خود را با جوراب های اسپرت بپوشید.
- راحتی را فدای زیبایی نکنید. می توانید کفش هایی بسیار زیبا و در عین حال راحت انتخاب کنید.
- پاشنه کفش بسیار مهم است. پاشنه بسیار بلند باعث می شود که به نقاط خاصی از پا فشار بیشتری وارد شود و به مرور مشکلات زیادی را برای شما ایجاد می کند. پاشنه بلند را فقط برای مهمانی های خاص خود نگه دارید .
- کفشهاي پاشنه بلند و همچنين تخت نخريد. کفشهاي پاشنه کوتاه آسيب کمتري به پاها ميرسانند، اما کفشهاي بدون پاشنه با کفي تخت مناسب نيستند. بهتر است پاشنه کفش کمتر از 3 و بيشتر از 5 سانتيمتر نباشد.
اگر که شما بیش از 4 ساعت از کفش های پاشنه بلند استفاده کنید، عضلات شما سفت تر شده و این سفت تر شدن سبب کشیدگی عضلات پای شما می شود. پس از مدتی این فشار می تواند به زانوهای شما آسیب وارد کرده و در نهایت باعث کمردرد شود.
اهمیت انتخاب کفش مناسب برای دیسک کمر
انتخاب کفش مناسب بیش از آنکه باید برطبق زیبایی و علاقه شخصی باشد، باید براساس سلامت بدن خریداری شود. از این رو، کفشهای ورزشی، اسپرت و طبی میتوانند بهترین انتخاب ممکن برای همه موقعیتهای زندگی باشد (محل کار یا گشت و گذار روزانه). اما به این معنا نیست که باید به طور کلی علائق شخصی خود را کنار گذاشت، شما میتوانید از پوشیدن کفشهای پاشنه بلند لذت ببرید و آنها را در موقعیتهای مختلف به پا کنید. اما مهم این است نحوه انتخاب و شیوه پوشیدن این کفشها را به خوبی بشناسید.
برای مشاهده و انتخاب کتونی های مناسب و طبی به سایت دنیاکالا مراجعه فرمایید.